Emma Brinks ris à la Matla-cheesecake

En proffsig, självlärd hemmabagare

17 December, 2018
Hon driver en av Sveriges mest älskade bakbloggar så det var inte någon direkt överraskning att hon nominerades i 2 av Matbloggsprisets kategorier i år: Folkets val och Bästa bak- & dessert. Emma Brink Rask med bloggen Brinken Bakar vill inspirera oss hemmabagare att baka som proffsen. Nedan berättar hon om sina planer för 2019 och delar med sig av sitt favoritrecept. 
I intervjun i samband med att vi lyfte alla nominerade bloggare i kategorin Folkets val, beskrev Emma sig själv på följande vis:
“Jag är självlärd hemmabagare men är verkligen intresserad av de metoder som proffsen använder, och jag vill utmana andra hemmabagare att våga sig på dem. I min blogg är bilderna också väldigt viktiga, de ska vara så fina att man bara måste läsa mer.”

2019 handlar om utveckling

Jag ser väldigt mycket fram emot 2019 som blogg-år och planen är att utveckla bloggen och alla kanaler som hör till den ytterligare och jobba vidare mot att kunna leva på den fullt ut. Jag har många roliga idéer, projekt och samarbeten på gång.

Favoritreceptet: Ris à la Malta-cheesecake

Ett recept som jag gärna delar med mig av är en av julens vanligaste desserter men i form av en fin tårta. Nämligen en Ris a la Malta-cheesecake på en botten av mandelmusslor och med en geléspegel av körsbärssås. Smakar ljuvligt juligt och är vacker att ställa fram på bordet.


Tusen tack till Emma för dessa fina svar och detta läckra recept. Vi ser fram emot fler konstnärliga bakverk! /Ylva.


Emma Brinks ris à la Matla-cheesecake

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *