En spanjorska tände passionen

10 December, 2018

Denna vecka presenterar vi de 3 bloggare som nominerats till kategorin Bästa Dryckesblogg i år. Först ut är Peter Axelsson, med bloggen Advokat Axelssons vinblogg. Nedan berättar berättar han om hur bloggen kom till och om hans när och hur hans vinintresse startade.

En 40-årig passion
Min passion för vin började i slutet av 70-talet då jag läste i Lund. Jag var på en munskänksprovning och temat var Rioja. Efter det så kände jag att vin är ju inte bara en produkt med alkohol. Det är så mycket mer. Ett livsmedel. Och bakom vinet ligger många gånger ett hårt arbete från vinbonden/producenten. Vinet är en del av måltiden helt enkelt. Blev medlem i Munskänkarna och har tagit tre betyg i vinkunskap och har också en Diploma-examen.

Vin är så mycket mer än alkohol per krona
Anledningen till att jag började blogga var den att jag kände att jag ville förmedla vad jag tycker är bra vin och förhoppningsvis väcka ett intresse hos läsaren att förstå att bra vin kostar lite mer men att det är värt det på samma sätt som bra kött, fisk eller annat livsmedel kostar mer om man vill ha det bästa och få ut maximal njutning. Var lite trött på att se löpsedlar där det stod fyndvin för 59 kronor eller fyndboxarna du måste köpa. Vin är så mycket mer än alkohol per krona.

Oftare och med fler bilder

Vet inte om jag har några spännande projekt. Hoppas hinna blogga mer än jag gör i dag och förhoppningsvis börja lägga in lite bilder på vinerna jag provar.

Favoritkombon

Den bästa kombinationen är nog vintage port och stilton ost.

Jag vill bara tillägga att jag känner mig väldigt glad och stolt över att bloggen uppmärksammats och att jag var nominerad.

Ett stort tack till Peter för detta. Nu ser vi fram emot att lära oss mer om viner! 🙂 /Ylva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *