Hon bjuder på socker- & glutenfria godsaker!

17 December, 2018

Hennes passion för bakning började som liten. Så småningom ledde detta fram till bloggen Bakasockerfritt. Möt Marja Folcke, en av de nominerade i kategorin Bästa Bak- och Dessertblogg i år. Nedan berättar berättar hon om hur bloggen kom till och om framtidsdrömmen.

Jag har alltid älskat att baka
Jag har alltid, ända sedan jag var liten, älskat att baka. Jag bakade gärna både till mig själv och inför större tillställningar. När jag var yngre var det på ”traditionellt vis” (med gluten och vanligt socker), medan jag senare lärde mig och tyckte att det var roligt att baka mer hälsosamt

Hittade en egen nisch
Vid sidan av mina universitetsstudier (detta var för snart sju år sedan) var jag sugen på att starta upp ett projekt och tänkte att det bästa sättet att nå ut till folk var att börja blogga. Det tog några månader innan jag hittade min nisch – att baka utan gluten och tillsatt socker. Att jag kom på just denna idé var helt enkelt var att både hälsa och bakning är två stora passioner för mig!

Favotirrecept: marsipanbröd
Ett av mina många favoritrecept är marsipanbröd – perfekt godbit inför jul! Enkelt att göra, supergott och det är kul att kunna ersätta klassikern med en variant utan allt tillsatt socker!

Här hittar du Marjas marsipanbrödsrecept.

Spikade samarbeten med Baka Sockerfritt by Marja
Jag har varit föräldraledig en majoritet av tiden (både heltid och under deltid) sedan 2015, men under 2019 ska jag börja jobba på 80% vilken blir en efterlängtad och välbehövlig omställning! Inför 2019 har jag än så länge bara mina samarbeten spikade när det kommer till mitt företag ”Baka Sockerfritt by Marja”.

Ett stort tack till Marja för dessa härliga svar. Nu ser vi fram emot nya goda socker- och glutenfria bakverk! 🙂 /Ylva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *