Sofia Tegnefur driver bloggen The Nordic Kitchen

Intresset för matlagning & fotografering sitter i sedan barndomen

6 December, 2018

Redan som barn intresserade hon sig för bakning och fotografering, men det var först när hennes Instagramföljare började fråga efter recept som hon startade bloggen The Nordic Kitchen. Möt Sofia Tegnefur, en av de 5 nominerade bloggarna i kategorin Stora Matbloggspriset i år.

Kost & hälsa – allt hänger ihop 

Jag har sedan jag var liten tyckt om att baka, så jag tror att intresset för matlagning började redan då. När jag blev lite äldre började jag att laga mat och tyckte att det var minst lika roligt som att baka, så intresset växte sig ännu större. Jag började koppla ihop kost och hälsa – hur allt hänger ihop – och det blev ett så stort intresse att jag valde att utbilda mig till näringsfysiolog. Efter det har allt bara fortsatt och intresset blir bara större och större.

Instagramföljarna frågade efter recept & vips var bloggen född

Det var egentligen lite av en slump och det var en ganska långdragen process. Mitt intresse för foto började också det tidigt, mycket tack vare att min pappa var väldigt fotointresserad. Jag fick min första analoga kamera när jag var 7-8 år, och när jag var tonåring hade jag blivit så fotointresserad att jag började läsa fotoböcker och jag sparade även ihop till min första digitala systemkamera. På den tiden fotade jag inte mat, utan mer naturbilder och stilleben av olika slag.

Jag lärde mig också grunderna i bildredigering och när jag började laga mer och mer mat så fick jag idén att börja fotografera recepten jag lagade. Efter ett tag började jag lägga upp bilder på Instagram, både naturbilder och matbilder. Snabbt insåg jag att matbilderna blev mest populära och mitt konto blev till slut ett renodlat matkonto. När mina följare började fråga efter recept insåg jag att det smidigaste vore att starta en blogg där jag kunde dela recepten, och det var på så sätt jag började. När jag insåg att jag kunde kombinera mitt största intresse – foto – med mitt intresse för matlagning så blev jag helt fast.

Organisk tillväxt 2019

Vi ska få barn i början av året så därför har jag inte så många bloggrelaterade projekt inplanerade för 2019. Jag kommer såklart att ägna bebisen all tid, så mitt mål är mest att hålla bloggen och Instagram vid liv och så får jag se lite hur många och vilken typ av projekt jag kan ta mig an under året. Ett spännande år väntar, helt klart!

Sofias favoritsoppa: tomatsoppa med kanel

Sofias favoritsoppa: tomatsoppa med kanel

Bästa årstiden för soppor!

Den här årstiden frossar jag i soppor av olika slag och mina favoriter är en tomatsoppa med kanel och en sötpotatissoppa med lime. Perfekt när man går runt och småfryser mer eller mindre hela tiden. Sen älskar jag smakkombinationerna såklart!

Ett stort tack till Sofia för att vi fick lära känna dig lite bättre och ta del av dina favoritrecept! /Ylva.

Sofias favoritsoppa #2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *