Äppelpaj av Homemade Stockholm

Tillgången till matstudio satte fart på bakintresset

21 December, 2018

Hon har alltid älskat att baka men det var när hon fick tillgång till en fullt utrustad matstudio genom sambon som är kock som intresset verkligen tog fart. Cecilia Hansson som driver bloggen Homemade Stockholm är en av fem nominerade bloggar i kategorin Bästa Bak- & Dessert. Nedan berättar hon mer. 

Har alltid älskat att baka

Jag har alltid älskat att baka men blev extra baktokig när jag fick börja göra bakjobb för Damernas Värld. Då märkte jag hur mycket jag älskade att både baka och göra fina bilder! Bakintresset har även blivit större när jag träffade min sambo som är kock och har en matstudio. Där kunde jag verkligen experimentera och hade fler ugnar och verktyg än i min lilla lägenhet i Sundbyberg. Men jag började baka efter skolan när jag var liten, vi brukade baka tigerkaka, kokosbollar och chokladmuffins var en riktig favorit!

Bloggen är en plats för att utveckla min bakning

Jag ville främst samla mina recept och bilder på en plats och slippa skicka recept till kompisar. Jag ville även ha en egen plats där jag kunde utveckla min bakning och skapa bilder.

Homemade Stockholms äppelpaj

Jättespännande projekt

Jag har ett jättespännande projekt på gång men som tyvärr inte är officiellt än.

Favotirrecept: saffransbullar med vit choklad & saffranstosca

Jag älskar saffran och något jag inte kan hoppa över att baka till jul är mina saffransbullar med vit choklad och min saffranstosca, alla uppskattar dom och jag brukar få baka om dem för att de tar slut innan jul 😄. Annars älskar jag att baka tårtor och dekorera dem, samt allt med äpplen!

Homemade Stockholms saffranstosca

Ett stort tack till Cecilia för dessa fina svar & smarriga recept. Vi ser fram emot att höra om det jättespännande projektet när det blir officiellt! /Ylva.

Foto: Helén Pe, samtliga bilder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *