Anna Demirians armeniska sommarköket

Trädgården & skogen är mina inspirationskällor

4 December, 2018

När hon inte gick vidare i Sveriges Mästerkock bestämde hon sig för att blogga om sin mat istället. Det visade sig vara rätt väg att gå för i år vann hon Stora Matbloggspriset! Som en del i vår intervjuserie med alla av årets fantastiska nominerade bloggare har det blivit dags för Anna Demirian med bloggen Kitchen of Anna. Nedan berättar hon om vinsten, sitt bloggande och sin passion för det armeniska och det svenska köket. Gärna i en härlig kombination!

Jag är så stolt och glad över att jag fått ta emot det Stora Matbloggspriset. Det är en stor ära och betyder mycket för mig. Motiveringen gick rakt in i mitt hjärta och stämmer överens med det jag gör och står för. Vinsten känns mer personlig då!

För er som inte sett motiveringen kommer den här:
”Med trädgården och skogen som inspirationskälla skapas läckra recept, omsorgsfullt komponerade och vackert fotograferade. I hennes kök möts svenska och armeniska smaker och genom hennes genuina passion för mat och råvaror har hon öppenhjärtat tagit till sig av våra svenska mattraditioner, gift dem med sitt armeniska ursprung och skapat något unikt och eget. Stort grattis!”

Matintresset har funnits med sedan barnsben

Mitt matintresse har jag haft sedan barnsben. Jag var nyfiken, var alltid i köket och hjälpte till. Farmor var min stora inspirationskälla vad gäller matlagning. Mat och matlagning har alltid varit en viktig del i mitt liv. Matintresset har förvandlats till en passion som växt sig allt starkare med åren.

Anna Demirian hemma i sitt svenska kök

Vände motgång till framgång

Efter ett misslyckad försök i Sveriges Mästerkock bestämde jag mig för att börja blogga om min mat. Det skulle vara mitt sätt att fortsätta att visa för andra vad jag kan och även dela min passion. Bloggen blev mer än jag trodde det skulle bli. Den blev en stor del av mig, min levande bok som jag har drömt om att göra. Jag kunde inte ens drömma om att min älskade Kitchenofanna skulle få så stor uppmärksamhet av läsare och vinna matbloggspriset. Den bästa delen är alla mina fina följare. som jag delar min matkärlek och min passion. Jag får så mycket tillbaka från alla.

2019 i sikte

Jag har en del små projekt på gång som det ser ut nu. Hoppas på fler spännande såklart och vill verkligen ge ut en kokbok.

Favoritreceptet: pupmagnocchi med trattkantareller

Jag tycker om att tillaga säsonganpassad mat och just nu är jag så förtjust i pumpa. Det är billigt, gott och det går att tillaga en hel del goda maträtter av pumpa. Här kommer receptet: http://kitchenofanna.se/2018/november/pumpagnocchi-med-trattkantareller.html 

Vinsten ger mig hopp men sätter även press på mig att kämpa vidare mot mina mål. Jag vill ge ut min kokbok och kunna arbeta med detta på sikt.

Ett stort tack till Anna för dessa inspirerande svar och härliga recept. Och grattis än en gång till vinsten! /Ylva.

Anna Demirians pumpa gnocchi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *