Linn Grubbström - Frk Kräsen

Allt började i en dansk universitetskorridor

15 January, 2019

När Linn Grubbström med bloggen Frk Kräsen  pluggade i Danmark för sju år sedan gick hon med  i den gemensamma matkubbben. Det var där hon startade sin matresa. I höstas vann hon kategorin Bästa Foto.  Läs nedan hela historien om hur Frk Kräsen kom till och och ta del av Linns favoritrecept.

Ville utmana sig själv att använda fler ingredienser

För sju år sedan bodde jag på en dansk korridor och pluggade på universitetet. I min korridor hade vi en gemensam matklubb nästan varje dag. När det blev sommarlov tog matklubben paus och kvar stod jag med en paket snabbmakaroner i ena handen och ett toastjärn i den andra. I ett försök att motivera mig själv att lära mig några rätter med lite fler ingredienser startade jag den danska matbloggen Frk. Kræsen. Där testade jag nya recept och delade mina mer eller mindre framgångsrika experiment i köket. För varje år med bloggen blev jag bättre och bättre på att laga mat och för några år sedan blev bloggande, receptutveckling och matfotografering faktiskt till mitt jobb. För drygt ett år sedan bestämde jag mig för att Frk. Kräsen, så klart måste finnas i en svensk version också, och gick igång.

Här hittar du Linns recept på Brinnande kärlek.

Lite mer svenskt fokus 2019

Svenska Frk. Kräsen är ju fortfarande rätt ny och jag har massor av spännande recept jag vill dela. Så jag kör på med god mat och illustrerande steg-för-steg-bilder så att alla kan vara med. Men man kan helt säkert räkna med att det smyger sig in lite danska recept – det kan man ju inte undgå när man bor i Köpenhamn och skriver om och jobbar med mat!

Favoritrecept: stekt spetskål med brynt smör

Jag älskar stekt spetskål med brynt smör. Jag gillar att använda råvaror som är i säsong och om det är något man alltid kan hitta i min matbutik om vintern så är det spetskål.

Här hittar du Linns recept på spetskål med brynt smör.

Ett stor tack för att du tog dig tid och svara på våra frågor och ännu ett stort grattis till vinsten,  Linn! /Ylva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *