Gustav Johansson

Bloggandet är superviktigt & kul!

26 February, 2019

2016 vann han Folkets val. 2017 & 2018 höll han i blogghörnan på STHLM Food & Wine tillsammans med Linnéa Seidel och i höstas var de dessutom konferencierer vid Matbloggsprisets prisutdelning då han även kammade hem vinsten i kategorin Bästa Rörliga blogg. Nedan svarar Gustav Johansson med bloggen Jävligt Gott på våra frågor.

Men först, här kommer motiveringen till vinsten:
”Vår rörliga segrare har under många år varit en ständig källa till inspiration för Sveriges veganer. När man lagar mat med begränsat utbud av råvaror så kräver det extra mycket kreativitet, något som denne person, utom rimligt tvivel besitter. Den här kanalen förtjänar en eloge för sitt kvalitativt pedagogiska och personliga matlagande. Hans korta och koncisa leveranser med vegancontent bygger närmast mallen på hur en matkanal kan vara din bästa vän i köket. Inget bull, inget kött, bara Jävligt Gott.”

Bloggen är min huvudsyssla men video är ett bra komplement

Jag började blogga som ett sätt att skriva ner mina egna recept och bli bättre på att laga vegomat. Sen växte det i takt med att fler hittade bloggen och det blev allt mer seriöst. De senaste åren har video blivit allt större och populärare så då kändes det naturligt att börja med det också.

Jag bloggar fortfarande som min huvudsyssla, men video är ett väldigt bra koncept att komplettera med då det dels är roligt, men också lättare att visa exakt hur man ska göra i en rätt. Jag tror dock aldrig att jag kommer gå över helt till video, bloggandet är superviktigt och fortfarande väldigt kul.

Med video kan man tydligare visa matlagningen

Jag vloggar inte riktigt, utan spelar snarare in fasta korta matlagningsklipp. Fördelarna med DET är ju dock som jag skrev ovan att det är lättare att visa detaljer i matlagningen och det känns personligare och mer varierande!

Matlagningskurser & småhemliga projekt 2019

Absolut! Jag har flera stycken, tyvärr är ganska många av dem fortfarande lite småhemliga. Dock satsar vi stort på våra matlagningskurser under våren, med bland annat en stor kurshelg på Ulvhäll herrgård 30-31 mars!

Favoritrecept: burgare

Absolut! Mitt samarbete med Bastard Burgers som inleddes i januari förtjänar verkligen lite mer uppmärksamhet tycker jag!

Vart är vloggandet på väg?

2018 dök det upp fler nya Svenska vegoyoutubers vilket var kul! Det har även blivit mer och bättre, framförallt på matyoutubesidan i Sverige, som fortfarande är ganska liten om man jämför med USA och UK.

1000 tack Gustav för dessa svar och inspiration! /Ylva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *