Linda Lomelino

Älskar alla sorters bakverk!

18 February, 2019
Linda Lomelino som driver bloggen Call me cupcake vann Matbloggsprisets Hedersutmärkelse 2018. Linda är en veteran inom bloggosfären och startade från början en modeblogg. Nedan berättar Linda mer om hur hon började baka och fotografera.

Kategorin Matbloggsprisets Hedersutmärkelse ges till personer som verkat för att lyfta hela matbloggosfären. Jurymedlemmen med ansvar för denna kategori är alltid föregående års vinnare. Så 2018 var det därför Maria Strömberg Bååth  med bloggen All things green som utsåg Linda till  vinnare med följande motivering:

”Årets pristagare har legat i framkant vad gäller att driva bakbloggsbranschen framåt, men även bloggbranschen i stortpå ett sätt som få andra har gjort. Förutom att hon bloggat länge och upp daterat frekvent över tid är hennes arbete något av det bästa vi sett i branschen. Hon har gjort matbloggandet inte bara till ettyrke utan till vad som nästan måste anses som en konstform. Hon håller workshops och inspirerar oss andra att se utanför de vanliga ramarna för vad som är matfotografering. Det innebär att hon också lyfter branschen och påverkar perspektivet vad man kan se som möjliga karriärvägar och uttryckssätt kring matfotografi. Stort grattis!”

Började blogga av en slump

Det var egentligen en ren slump. Jag har aldrig bakat särskilt mycket men min mamma däremot bakade mycket när jag var liten och jag fullkomligt älskade (och älskar fortfarande) att äta bakverk. Jag har alltid varit ganska kräsen och haft svårt för vissa typer av mat men med bakverk kändes det så enkelt, jag ville bara äta allt. 
Någonstans i bakhuvudet dök tanken på att börja baka eller bli konditor upp, varför vet jag inte!

Att blogga om bakning kändes naturligt

Jag startade en modeblogg för måååånga år (11-12?) sedan men det kändes liksom aldrig riktigt rätt. Jag älskade det inte tillräckligt mycket för att behålla motivationen att fortsätta. Jag kände direkt, från första plåten med cupcakes jag bakade och fotade att jag ville dela med mig av det på något sätt. Det kändes naturligt helt enkelt, men jag trodde aldrig någonsin att jag skulle ha möjlighet jobba med det på heltid!

Favoritrecept: En hederlig kanelbulle

Åh, vad svårt att välja. Jag är ganska tråkig och tycker att en hederlig kanelbulle eller semla är bland det godaste som finns!

Receptet på Lindas kanelbullar hittar du här.

Det blir säkert något roligt 2019

Jag tar alltid dagen som den kommer och jobbar utefter dagsform och är inte så bra på att planera. Hehe. Vi får se vad som dyker upp😊Men något roligt blir det alldeles säkert!

Tusen tack till Linda för dessa inspirerande svar och bilder! /Ylva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *