Paulina Suonvieri vann Mataam

Friterade, grekiska degbollar – ett vinnande koncept!

20 June, 2019

I våras lanserade Viafree och Halebop en ny matlagningsserie; Mataam – jakten på nästa kebabpizza. Efter sex avsnitt i hård konkurrens mellan de fyra deltagarna, stod det klart att Paulina Suonvieri med bloggen 100 Kitchen Stories hade vunnit. Nedan berättar hon mer.

Den tionde maj hamnade Paulina på vår radar och vann #MatbloggsprisetBild med sina fantastiska chokladtryffel-brownies. En knapp månad senare meddelade hon att hon vunnit Mataam. Filip Dikmen programledde Mataam och till sin hjälp hade han en expertjury bestående av vinnaren av Matbloggspriset Folkets Val 2015, Zeina Mourtada samt Nidal Kersh och Andra Farhad. Deltagarna tävlade med sina affärsidéer om 50 000 kronor i startkapital och en ny mobil och gratis mobilabonnemang. Det var Paulinas friterade, grekiska degbollar – Loukoumades – som kammade hem vinsten.

Med rötterna i grekisk matkultur

Eftersom Paulina växte upp i en grekisk familj med stark matkultur kom hennes intresse för mat ganska naturligt och tidigt. Hon har alltid sett såväl sin mormor, morfar och mamma stå i köket och lagat mat sedan hon var liten och matlagning var något hon var väldigt intresserad av och nyfiken på att lära sig mer om.
Hon startade sin matblogg när hon var ca 16 år gammal. Egentligen hade hon en modeblogg först, men det var nu hennes intresse för hälsa uppstod och hon blev alltmer mer mån om vad hon åt liksom att laga maten från grunden. Hennes modeinlägg blev med tiden utbytta mot matinlägg, och tillslut tog hon beslutet att starta en matblogg istället och 100 Kitchen Stories var född!

Draknästet möter Sveriges Mästerkock

Mataam betyder “restaurang” på arabiska. Deltagarna tävlade med sina konceptideér om möjligheten att vinna 50.000 kronor i startkapital för att kunna få öppna sitt eget ställe. Det är alltså en kombination av entreprenörskap och matlagning i en och samma tävling.
– Det var otroligt mycket jobb, men så roligt verkligen! De hade valt ut fyra finalister av alla som hade ansökt, och därefter åkte vi upp till Stockholm för att tävla mot varandra i olika delmoment; moment som involverade såväl matlagning, affärsplan, budget, inredning och styling. Filip Dikmen var vår programledare, och därefter hade vi Zeina Mourtada, Andra Farhad och Nidal Kersh som coacher men även jury, berättar Paulina.

Det vinnande konceptet

– Loukoumades är en grekisk efterrätt. Det är friterade degbollar som i Grekland oftast serveras med honung och sesamfrön eller valnötter. Jag har ätit det sedan jag var liten. Min morfar tog alltid ut mig på kvällarna och då gick vi och åt loukoumades tillsammans. I tävlingen har jag gjort ett nytt koncept av loukoumades; jag lyxar till dem och fyller dem med olika smaksättningar, förklarar Paulina.

Och vad gäller hennes framtidsplaner…
– Ja, nu har jag ju vunnit hela tävlingen! Jag vill öppna mitt egen loukouma-ställe; det konceptet jag tävlade med. Men att ha en bra idé på ett cafe eller restaurang är givetvis inte det enda, så det jag gör nu är egentligen att jobba vidare med 100 Kitchen Stories, och samtidigt försöka klura ut hur man driver ett eget ställe. Finns det någon faktabok för det? Då tar jag gärna emot det haha, avslutar Paulina.

Vi vill passa på att rikta ett stort grattis till Paulina för segern i Mataam och ser fram emot hennes Loukouma-ställe! /Ylva.

Paulina Suonvieri, 100KitchenStories

2 Comments

Leave a Reply to Natali Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *