Camilla & Emma

Tillåt kakor – Sommarlyssningstips!

30 June, 2019
Nu är det äntligen semestertider i vårt avlånga land. En tid för bokläsning men också för att lyssna på poddar. En podd som vi varmt vill rekommendera lanserades bara för några veckor sedan som första bakpodd i Sverige; Bakpodden – Tillåt kakor! De som driver podden är vinnaren av Matbloggspriset Folkets val 2018, Camilla Hamid och flerfaldigt nominerade bakbloggaren Emma Brink Rask. Nedan svarar de på våra frågor.

Självklart är upprinnelsen till Sveriges första bakpodd en fika på stan för över ett år sedan. 😮  Sedan dess har de alltid sagt att de vill göra något tillsammans med inte vetat exakt vad. För några månader sedan började Emma lyssna på engelska bakpoddar och insåg snabbt att det inte fanns några på svenska. Eftersom att de alltid pratar non stop om bakning och om att vara bakbloggare när de ses så kändes det som det naturligaste i världen att starta en bakpodd tillsammans.

Det vackra med olikheter

– Det som alltid har varit så roligt med just vår vänskap är att vi är så olika på så många plan. Vi ser inte bara väldigt olika ut, har olika liv, ålder och erfarenheter utan vi har också helt olika approach till bakningen. Det vackra med olikheter är att det är mellan dem som givande, roliga och intressanta diskussioner väcks. Det hade varit så tråkigt att lyssna på en podd med två exakt likadana personer som bara håller med varandra om allt haha, säger Camilla.

Bakbloggen - Tillåt kakor

Tillåt kakor

– Geniet bakom namnet är Emma. I början tänkte vi döpa podden till “Bakpodden” eftersom att det är den första, dvs THE bakpodden men det lät så himla sömnigt. Vi ville ha något kul och intresseväckande. En eftermiddag satt Emma på sitt kontor och funderade frenetiskt över ett intressant och roligt namn, sökte på olika sidor och bloggar och för varje ny hemsida hon besökte behövde hon klicka i “tillåt kakor”, “acceptera cookies” eller “allow cookies” och då gick ett ljus upp för henne om att podden såklart ska heta “Tillåt kakor”. Hon var SÅ lyrisk över namnet och sms:ade mig direkt och till hennes besvikelse förstod jag inte alls vad hon menade med det namnet. Tills hon förklarade, och nu tycker jag att det är det absolut bästa namnet en bakpodd kan ha, berättar Camilla.

 

– Tillåt kakor är den enda svenska bakpodden. Varje fredag bjuder vi på ett avsnitt med ett inspirerande upplägg där vi pratar om allt från livet som bakbloggare, svarar på frågor från våra lyssnare om veckans ämne inom bakning till baktrender och spaningar i bak och fikavärlden. Vi kan även lova att kommande avsnitt bjuder på en och annan spännande gäst, fortsätter Camilla.

 

Ni hittar Bakpodden – Tillåt kakor överallt där poddar finns: podcaster, spotify, soundcloud, acast, google play osv. Ha en härlig sommar och trevligt lyssnande! /Ylva.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *