Caroline Vass

Att laga mat är en kärleksförklaring

10 October, 2019
Mormor är källan till Caroline Vass passion för matlagning. Det är från henne hon har ärvt synsättet att matlagning är ett sätt att visa kärlek. Caroline är en av finalisterna i Folkets val i år och nedan får ni lära känna henne lite närmare. 

Allt började med mormor

– Min passion för matlagning fick jag från min mormor. Jag var med henne i köket som väldigt liten, då jag växte upp med henne och min mamma i samma lägenhet. Jag behövde aldrig hjälpa till utan hon lärde mig genom att låta mig vara med på mina villkor. Mest genom att få smaka och slicka skålar. Men framförallt var det hennes sätt att visa kärlek på. Att baka och laga mat var hennes kärleksförklaring till oss. Det har jag ärvt från henne, berättar Caroline.
Caroline Vass med mormor

Låt andra ta del av din matlagning

– Jag har alltid tyckt om mat och att baka. Framförallt att äta gott från grunden. Jag ville inspirera andra till att göra det också. Att visa att det inte behöver vara så jobbigt och komplicerat. Men genom att respektera maten man äter så tror jag att det öppnas upp en helt ny värld för en. Det var en kompis som tyckte att jag skulle börja. Hon sa, men du lagar ju ändå mat varje dag, varför inte låta andra ta del av det. På den vägen är det, säger Caroline.

Vad händer 2020?

– Ja, det är en del projekt på gång, bekräftar Caroline. Dels ska jag börja med video så att man kan se vad och hur jag gör. Lite hotellsamarbeten i Malmö och sedan har jag lite spännande utlands projekt som ligger i pipen.

Favotirrecept: äppelgömmor

Svårt med ett 🙂 Jag älskar sötsaker och att äta generellt. Men jag älskar äpplen och nu är det verkligen rätta årstiden för det. En väldigt enkel och god efterrätt är äppelgömmor. (som man även kan använda på Halloween) Ta bort kärnhuset från ett eller flera äpplen och fyll hålen med en blandning av smör, havre, brunt socker, vanilj och kanel. Baka i mitten av ugnen på 180 grader C i ca 15 min. Fyll sedan med vaniljglass av god kvalité och toppa med en klick dulche de leche. Vill man dekorera dessa för Halloween festen så dekorerar man med en kanelstång så det ser lite ut som en kittel, förklarar Caroline.

– Detta är så himla roligt och det är verkligen är en ära att få vara nominerad med så fantastiska bloggare. Att få uttrycka mig genom mat är det jag älskar att göra. Det är en kärleksförklaring till livet!  Så det är fantastiskt om andra också känner samma kärlek, avslutar Caroline.
Vi tackar Caroline för att hon ville dela med sig av sin fina historia och favoritrecept med oss. /Ylva.
Caroline Vass - Äppelgömmor Caroline Vass - Äppelgömmor Halloween style

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *