Att laga mat, baka & pyssla i köket är som terapi

16 October, 2019

Ulrika och Fredrik är duon som driver bloggen På tallriken och är  en av finalisterna i Folkets val. Nedan berättar de mer. 

Njuter av att både laga och avnjuta god mat

– Jag har alltid gillat att laga mat och baka, gärna till andra. Att laga mat, baka och pyssla i köket är lite som terapi för mig, jag finner en inre ro och harmoni. Man funderar, kreerar och lagar till något som sedan avnjuts i familjen eller tillsammans med vänner, berättar Ulrika.

– Mat och dryck är ett stort intresse. Njuter av att både laga och avnjuta god mat. Helst i goda vänners lag. När jag som ung skulle välja yrke stod valet mellan kock eller fotograf. Nu blev det fotograf men matfotografering är en av mina huvudinriktningar, fortsätter Fredrik.

Ett enormt skafferi som inspirerar till matlagning

Vår hembyggd i nordvästra Skåne, är en fantastisk matregion med ett myller av lantbruk, fiske och lokala små matproducenter, ofta med egna gårdsbutiker. Ett enormt skafferi som inspirerar till matlagning och som också orsaken till att vi startade vår blogg. Vi vill ta till vara på och laga god mat på vad trakten kan erbjuda. Influenser till recepten hämtar vi visserligen från jordens alla hörn men oftast med en touch av våra hemtrakter. Med recept, tips, reportage och vackra bilder, vill vi förmedla enkel och sann matglädje som inspirerar till härlig matlagning och till många, långa och trevliga måltider, förklarar duon.

Vad händer 2020?

– Vi vill utveckla vår blogg med små reportage från lokala matproducenter med tillhörande recept som baseras på deras råvaror. Dessutom kommer vi bjuda in ”gästbloggare”. Glada amatörkockar som får bidra med sina egna favoritrecept, avslöjar Ulrika och Fredrik.

Favotirrecept: Pumpasoppa med ingefära och kokosmjölk

En mustig soppa så här på höstkanten är väl aldrig fel. Därför kommer vi överens om att vi presenterar vårt kommande blogginlägg med recept på pumpasoppa med ingefära och kokosmjölk, konstaterar Ulrika och Fredrik.

Ett stort tack till Ulrika och Fredrik för dessa inspirerande svar och recept! /Ylva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *