Bakningen blev en utmaning

10 October, 2019
Just nu befinner sig finalist nummer 3 i Franska Polynesien på bröllopsresa och med bara 5 timmar innan taxin kom för att hämta henne hann hon ändå med att svara på våra frågor. Så ett dubbelt grattis till Annelie Andersson med bloggen Glutenfria Godsaker; bröllop & finalplats i Folkets val – vilken kombo! Nedan berättar hon mer.

Celiakidiagnosen satte fart på intresset för bakning

Min passion för bakning uppstod redan som liten men eskalerade när jag fick min celiakidiagnos för 5 år sedan. Då blev bakning mer av en utmaning vilket gjorde mig mer nyfiken och intresserad av bakning och jag började experimentera mer i köket för att ta fram nya goda glutenfria recept. Från början valde jag att starta min blogg mest för att samla recepten för mig själv, som en bakbok på nätet. Efter ett tag märkte jag att den fick fler och fler läsare och många började skriva och tacka mig för mina enkla och goda recept. Det var först då som jag insåg att jag faktiskt kunde hjälpa andra att baka glutenfria godsaker. Det sporrade mig att fortsätta och nu brinner jag för att inspirera fler till att baka glutenfritt. Jag vill visa att det inte alls behöver vara svårt att baka glutenfritt och att bakverken och bröden inte alls behöver bli torra och tråkiga utan snarare tvärtom. Jag vill göra det enkelt att baka glutenfritt!

Vad händer 2020?

Min dröm är att ge ut en glutenfri bakbok och under 2020 kommer jag att fortsätta att baka och blogga och experimentera för att ta fram de godaste glutenfria recepten!

Favoritrecept: glutenfri fudgekaka

Mitt absoluta favoritrecept är min fudgekaka. Det är en otroligt god och saftig chokladkaka med ett täcke av krämig chokladfudge. Den passar att baka året runt och gör alltid succé.
Tusen tack till Annelie som hann med detta i sista sekund och vi önskar dig en fantastisk bröllopsresa! /Ylva.
Glutenfria Godsaker - fudgekaka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *