Enkel, rolig och lättlagad mat

18 October, 2019
Jessica Nyholm är namnet bakom bloggen Tjockkocken.  Med sin blogg  vill hon inspirera till enkel, rolig och lättlagad vardagsmat med fokus på lågkolhydratkost. Hon är vår tionde finalist i Folkets val och nedan berättar hon mer.

Hälsoproblemen ledde till passion för matlagning

– Min passion för matlagning uppkom först i vuxen ålder, Egentligen efter 2014 när jag efter många års hälsoproblem började se över min kost. Jag upptäckte lågkolhydratkosten och började äta LCHF från början för att fortsätta min då pågående viktresa. Jag fick upp glädjen att laga mat, testa nya smaker och experimentera med nya råvaror, berättar Jessica.
– Jag började lägga upp matbilder på instagram och snart kom frågorna om recept. Jag startade kort därefter bloggen Tjockkocken och min tanke med mina recept är enkel, rolig och lättlagad mat som passar hela familjen, fortsätter hon..
– Jag äter fortfarande främst lågkolhydratkost men nu i ett bredare spektra och inte med fokus på viktnedgång utan på hälsosam och god vardagsmat. Recepten är glutenfria men nu kan mer rotfrukter, bönor och linser även förekomma. Jag bloggar inte på heltid utan enbart för att det är roligt och försöker hålla det enkelt – jag tror min följarskara främst gillar min blogg just på grund av att det inte är så avancerat och krångligt utan mer inspiration för just vardagsmaten, funderar Jessica.

Vad händer 2020?

Inför 2020 hoppas jag kunna få till mer receptskrivande, utveckla mina vegetariska kunskaper lite mer och gärna få mer kunskaper kring de råvaror vi använder, bloggen är inte mitt heltidsjobb och försöker därför inte sätta någon större press på den.

Favoritrecept: linslasagne

– Just på hösten lockar gratänger och lasagner i olika slag och min glutenfria linslasagne är verkligen en favorit, konstaterar Jessica.

– Jag är grymt tacksam att vara nominerad med dessa fantastiska receptmakare och känner mig  ärad att vara på topp 10 i deras sällskap, avslutar Jessica.
Ett stort tack för inspirerande svar och smaskigt recept! /Ylva.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *