Paulina Suonvieri - 100 Kitchen Stories

Mataam-vinnaren är Folkets val-finalist!

9 October, 2019

I våras vann hon Mataam – jakten på nästa kebabpizzaen ny matlagningsserie från Viafree och Halebop. Nu är hon aktuell som en av 10 finalister i Folkets val. Det handlar såklart om Paulina Suonvieri med bloggen 100 Kitchen Stories. Nedan berättar hon mer.

Maten har alltid haft en central roll i min familj

– Passionen för mat och bakning har egentligen funnits med mig sedan jag var liten. Jag är grekinna, och maten har alltid haft en central roll i min familj och släkt. Jag har sett såväl min mormor, morfar och mamma stå i köket sedan jag var liten, och älskat att vara delaktig och lära mig från dem, berättar Paulina.

Massa kärlek & goda smaker

– Jag hade en modeblogg när jag var yngre. När jag var runt 16 år började jag dock bli mer mån om min hälsa och ville äta mat som var lagad från grunden med bra råvaror och ingredienser samt massa kärlek och goda smaker. Modeinläggen blev med tiden utbytta till mer och mer matinlägg, och tillslut bestämde jag mig för att skapa 100 Kitchen Stories, säger Paulina.

Vad händer 2020?

– Massvis! Det finns några projekt som fortfarande är lite oklara, men jag kan nämna att jag ska göra ett stort projekt med en hälsoprofil som är mycket stor internationellt. Mer om det får ni höra på min Instagram 100 Kitchen Stories, avslöjar Paulina lite lätt hemlighetsfullt.

Favoritrecept: vegansk currygryta

– Jag älskar min veganska currygryta med lime, jordnötssmör och wokgrönsaker. Grytor generellt är fantastiskt bra och gott att äta under hösten, och denna är inget undantag. Denna har massvis med smak och dessutom antiinflammatoriska kryddor som boostar kroppen i höstkylan,

– Jag är väldigt glad över att få den stora glädjen att bli nominerad till Folkets val 2019. Det är fantastiska kvinnor som står bakom de andra matbloggar som också är nominerade, och jag känner mig därmed ärad att få dela dessa finalistplatser med dem, avslutar Paulina.

1000 tack Paulina för dessa härliga svar och utmärkt tips för att hålla ute höstkylan! /Ylva.

Paulinas veganska currygryta - 100 Kitchen Stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *