Systrarna Eisenman

Systrarna som älskar, lagar och lever för mat

17 October, 2019
Efter att ha drivit kokbokscafé, skrivit åtta kokböcker och vunnit Årets bästa kokbok två gånger tyckte de att det var dags att börja blogga. Möt systrarna Monica och Lisa Eisenman som driver bloggen Systrarna Eisenman och som är  vår nionde finalist i Folkets val.

Många nya följare

– Vi har fortsatt arbeta som receptkreatörer, kokboksförfattare och matstylister där vi har bl a satsat ännu mer på vår blogg och sociala medier. Det har resulterat i en stor ökning av följare vilket har varit superroligt! Dessutom har vi gjort flera spännande samarbeten med roliga varumärken, och fortsatt göra receptreportage för olika mattidningar, berättar Monica och Lisa.

Mat är en livsstil

– Vi har länge arbetat som receptkreatörer, matskribenter och matstylister, och har skrivit många kokböcker. Vi tror att den erfarenheten avspeglar sig i våra recept, fotografier och matstylingen. För oss är mat en livsstil, konstaterar systrarna.
– Vi älskar mat, lagar mat, pratar mat, vi lever mat helt enkelt, och delar med oss av vår matglädje på ett personligt, genuint, ärligt och inspirerande sätt, fortsätter Lisa och Monica.

Tiden är den största utmaningen

– Tiden. Det ligger mycket tid, tanke och arbete bakom att skapa inspirerande och bra inlägg, allt ifrån skapandet av receptet, stylingen och fotograferingen till att skriva ihop bra texter, säger de.

Vad händer 2020?

– Vi har flera spännande projekt på g under 2020, bl a ett fortsatt samarbete med osten Gruyère där vi fick möjlighet att åka till Schweiz. Vi fortsätter jobba med några andra större samarbeten som tyvärr är fortfarande hemliga. 😉  Vi kommer även såklart fortsätta satsa på vår blogg och inspirera med matglädje, försäkrar systrarna.

Favoritrecept: Krämig mozzarella & enkel nyponsoppa

– Hösten är en härlig tid – vi älskar att plocka och laga svamp, så då passar vi på att laga goda höstgrytor. Dessutom börjar vi så smått att baka inför advent och nyår och fryser in, avslöjar de.
– Men valet av favoriträtt föll istället på vår krämiga mozzarella som är ett perfekt tilltugg till fredagsmyset och den enkla men supergoda nyponsoppan och nyponen finns ju verkligen över allt såhär års, tillägger de.

– Slutligen vill vi bara säga att vi verkligen tycker det är roligt att blogga. Då vi får möjlighet att ha direktkontakt och kommunikation med våra läsare, något som vi inte får på samma sätt som när vi skriver kokböcker och gör tidningsreportage. Vi älskar när våra läsare kommenterar eller ställer frågor, för det gör oss till bättre bloggerskor, avslutar systrarna.

 
Ett stort tack till Lisa och Monica för inspirerande svar och smaskiga recept! /Ylva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *