Så blir du en Matbloggspris-vinnare

Du är vad du INTE äter!

8 November, 2019

När Matbloggspriset delas ut för 14:e gången på STHLM Food & Wine nu på fredag står det klart att om folket får välja ligger fokus på bloggar som av hälsoskäl väljer bort olika typer av livsmedel. 7 av 10 matbloggar från finalen i kategorin Folkets val har nämligen någon form av hälso- eller dietinriktning. Och folket är inte ensamt i sin uppfattning.

Matbloggsprisets partner, det marknadsföringsteknologiska företaget Relatable, genomförde nyligen studien ”Wellness 2020” som omfattade 2.267 influencers.
– Vi ser också att det finns en hälsotrend, inte bara bland matkonton utan på hela Instagram. Folk är mer benägna att testa olika dieter men de skräddarsyr dessa för sig själva och sina egna behov. Det handlar också om mental hälsa och fitness, berättar Karin Albons från Relatable och jurymedlem i Matbloggspriset.

Att välja bort något för hälsans skull men att ändå kunna tillåta sig att njuta var något som Sara Serray, nyligen utsedd till Årets Unga Pionjär i Väst, tog fasta på när hon skapade Wellibites. På fredag står hon på Matbloggsprisets scen och berättar om sin resa från apotekare till godistillverkare.
– Jag såg ett behov av att kunna få njuta av godis utan dåligt samvete eller negativ påverkan på hälsan. Därför har jag skapat ett godis som innehåller vitaminer och mineraler samtidigt som det är helt utan socker och med naturliga smaker och färger, förklarar Sara.

Det är inte heller en slump att när prisutdelningen äger rum på mässan STHLM Food & Wine så pågår samtidigt mässan Allt för hälsan. Tvärt om visar mässans studier att besökarna ger hög kompatibilitet mellan dessa två mässor och det ökar för varje år.

Vinnarna tillkännages på STHLM Food & Wines stora scen kl 18 idag.
Här är alla de nominerade.

Hashtags i sociala medier:
#matbloggspriset
#matblogg2019

Huvudsponsor: Sthlm Food and Wine

Stolta sponsorer: SmakboxDin Vinguide, Klefstad förlagViva Communication, Wellibites

Samarbetspartner: Gamlin & Zeipel Kommunikation

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *