Cook-a-long med Diadonna

Följ smakerna till Danmark

15 June, 2020

Just nu kan vi svenskar inte resa till utlandet som vi brukar. Ett av våra mest älskade resmål är vår granne i väst, Danmark. Inte minst på grund av allt gott man kan äta och dricka där. Så medan vi väntar på att  få resa till Danmark igen, tänkte vi att vi skulle bjuda in Danmark i våra kök. På söndag den 28 juni kommer därför Diadonna guida dig live via vårt Instagramkonto till sina danska favoriter.

Diana Dontsova som driver bloggen By Diadonna vann Stora Matbloggspriset 2017. Som lundensare är hon ju praktiskt taget dansk. 😉  Tillsammans med Visit Denmark har hon plockat fram recept på några av sina absoluta favoriter från det danska köket.

Save the date!

På söndag den 28 juni kl 17 står Diadonna redo i sitt kök i Lund för att ta med oss på en kulinarisk resa till Danmark via Matbloggspriset på Instagram.
Här kan du anmäla dig till eventet på Facebook.

Vi följer magkänslan till Danmark!

När vi besöker Danmark står de älskade matklassikerna högst upp på listan. Det är allt från smörrebröd och wienerbröd till en kall öl och stekt fläsk men också den härliga stämningen som hör Danmark till. Här tipsar Visit Denmark om 8 danska matklassiker vi inte bör missa.

Här är topplistan över svenskarnas kulinariska favoriter i Danmark:
1. Smörrebröd
2. Dansk öl
3. Stjerneskud
4. Stekt fläsk
5. Wienerbröd
6. Ostron
7. Frikadeller
8. Røde pølser
9. Dansk ost

Vilka är dina favoriter?

På gensyn! /Ylva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *