Annelie Anderssons bok Blomster & Bakverk

Blomster & Bakverk blir bok!

26 August, 2020
Om man har hängt med den svenska matbloggosfären ett tag har man inte kunnat undgå hennes fantastiska bilder – faktiskt inte helt olika de holländska 1600-talsmålarnas stilleben – eller hennes inspirerande och välskrivna blogginlägg. Nu kommer Annelie Anderssons blogg Blomster & Bakverk bli bok och du har förtur på signerade ex!

Nu i höst debuterar Annelie Andersson inte bara som jurymedlem med ansvar för kategorin Matbloggsprisets Hedersutmärkelse (eftersom hon vann denna kategori förra året) utan även som bakboksförfattare! Hennes vackra bak- och fotobok som är döpt efter hennes blogg Blomster & Bakverk kommer att finnas i butik från den 3:e september. Missa inte möjligheten att köpa ett signerat ex, det finns bara ett fåtal kvar att beställa hos Adlibris!

Boken är uppbyggd kring att tänka i säsong, utifrån både smak och känsla. Att boken skulle innehålla recept både med och utan gluten kändes självklart. Liksom blomster. Annelie har ett alldeles unikt bildspråk och inspirerar både till att baka och skapa med blomster. Det är många som berättar att hennes bildkonst får dem att må bra i själen. För Annelie är det minst lika viktigt att ögat får sitt innan smakerna tar vid. Att smakerna ska vara naturliga och goda är såklart en självklarhet! Och bakandet, det har hon med sig sedan barnsben via farmor, mormor och mamma.

– Det känns helt fantastiskt att jag ska få ge ut min egen bok. Det är något som känts som en dröm att få göra, så jag blev oerhört glad när Annika (Bladh by Bladh) kontaktade mig. Bloggen kom till för att de som följde mig på Instagram ofta bad om recept på det jag lade upp och undrade om jag inte kunde börja blogga. Till sist tänkte jag att det kunde vara kul att prova på och det har jag inte ångrat en sekund. Både blogg och Instagram har gjort att jag både vågat visa mitt skapande och, framför allt, utvecklats massor på vägen. Fotograferandet har blivit mitt sätt att fly vardagen, tänka på annat en stund, få vara kreativ och bara njuta av processen från idé till färdig bild, berättar Annelie.

– Det här kommer att bli en av de vackraste böcker jag sett! Varenda bild är ett konstverk och i kombination med de användbara recepten skänker boken maximal njutning för alla sinnen, säger Annika Bladh.

Efter att ha besökt ett vernissage med Annelies bilder i Falköping förra våren så kan jag knappt bärga mig tills jag får hålla ett ex av denna otroligt fina bok i min hand. Stort grattis till dig, Annelie och så bra jobbat! /Ylva.

Annelie Anderssons bok Blomster & bakverk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *