Taste toppbild

En ny, svensk gastronomisk samlingsplats är född!

20 August, 2020

I början av sommaren släpptes det första numret av Taste Magazine Scandinavia. Det är inte bara ett matmagasin, det är en gastronomisk mötesplats också. Självklart tackade vi ja när redaktionen hörde av sig och undrade om vi ville vara med. Nedan berättar chefredaktör Carl Wachtmeister mer om upplägget.

– Vi har länge närt en idé om att skapa en ny, svensk gastronomisk samlingsplats som erbjuder en snabb överblick över vad som händer och sker. Resultatet blev Taste Magazine Scandinavia, ett digitalt, intressant och bra magasin med fokus på svensk gastronomi som ges ut en gång i kvartalet, berättar Carl Wachtmeister, VD & chefredaktör.

– Redaktionen bakom TASTE har erfarenhet i allt från arbete i och med kök, matsal, turism och event till PR och kommunikation. Tillsammans har vi också 50 år av nationellt och internationellt engagemang i den gastronomiska organisationen Chaîne des Rôtisseurs. Nu tar vi alla dessa kunskaper, erfarenheter och upplevelser och skapar en tidning för alla som uppskattar svensk gastronomi. I de tuffa tider som råder ser vi det också viktigare än någonsin med innovativt tänkande och att se framåt. TASTE är en del i det arbetet, fortsätter Carl.

Taste Magazine Scandinavia #1 2020

– TASTE ger alla medverkande föreningar och organisationer bra möjligheter att berätta om sin verksamhet, vad som händer och sker. Dels som en extra information till de egna medlemmarna men också till en bredare intresserad krets. För de som önskar blir det också ett bra verktyg att rekrytera nya medlemmar. Att det är kostnadsfritt är en stor bonus. Ytterligare ett plus är att det ger alla ett mervärde i en bra tidning med dito information. Fördelarna är som sagt många, avslutar Carl.

Reportaget om Matbloggspriset hittar du på sidorna 50-53. Vill du veta vad som är på gång i det gastronomiska Sverige bör du genast börja prenumerera på TASTE! Och du, det är helt gratis. 🙂  /Ylva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *