Annorlunda prisutdelning när Matbloggspriset blir byxmyndigt

Ingen vanlig prisutdelning när Matbloggspriset blir byxmyndigt!

14 September, 2020

I år är det som bekant inget vanligt år. Det är Corona-år. Det innebär att när vi ska fira denna matglada 15-åring, så blir det inte någon traditionsenlig prisutdelning på Sthlm Food & Wines stora scen. Men prisutdelning ska det bli!

Sedan 2008 har prisutdelningen skett i samarbete med Matbloggsprisets samarbetspartner Sthlm Food & Wine på Stockholmsmässan. I år, det tolfte året i rad, skulle det inte vara något undantag, men så kom ett virus och satte käppar i hjulen. Mässan är flyttad till nästa år istället. Det är en direkt följd av att regeringens beslut med undantag i restriktionen av folksamlingar med max 50 deltagare inte innefattar mässbranschen. :´(

Men misströsta icke! Det kommer att bli en prisutdelning. På fina Älvsjö Gård som Stockholmsmässan låter oss hålla till på. <3 Så, om det inte blir några större förändringar i Corona-restriktionerna så ses vi där den 6:e november. Vi håller för fullt på att planera en eftermiddag av aktiviteter och återkommer inom kort.

Älvsjö gård

Älvsjö gård

När Matbloggspriset startade 2005 skrevs vi in i historien som Nordens äldsta bloggpris. Nu har det gått 15 år och matbloggsfären har utvecklats enormt sedan dess. På den tiden då Christopher Anderton, Mikael Blomqvist och Niclas Sandin kom på idén om att starta ett bloggpris, fanns det bara runt 20-30 matbloggare i Sverige. Dessutom hade gemene man ingen aning om vad en blogg var. Idag finns det istället över 12.000 bloggar i kategorin ”Mat & dryck” enligt Bloggportalen.se och Sveriges topp 10 mest besökta matbloggar har tillsammans över 1 miljon besökare i veckan.

Det ska bli spännande att se vad som har hänt med Matbloggspriset och den svenska bloggosfären om ytterligare 15 år. Vad tror ni? Hur ser bloggandet ut 2035? /Ylva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *