När öppnar nomineringarna?
För start- och slutdatum, se nomeringssidan när den öppnar i okt/sept varje år. Vi meddelar även detta på Twitter och Facebook.

Min blogg har få besökare. Har jag en chans?
Välbesökt eller ej. Det spelar ingen roll när juryn tar fram pristagarna för de olika kategorierna. En del av vinnarna av Stora Matbloggspriset är varit rätt så små matbloggar när de vann. För Folkets val så hjälper det dock till att vara välbesökt då det är den kategorin som mest handlar om popularitet.

Kan jag nominera min egen blogg?
Absolut!

Kan LCHF-bloggar vara med?
Så länge bloggen är en mat- eller dryckesblogg så kan även LCHF-bloggar och övriga ”diet”-bloggar vara med.

Är en nominering en röst?
Nej, nomineringar är endast nomineringar och räknas ej som röster. Däremot så tittar vi i juryn på vilka bloggar som har fått in mest nomineringar, och använder det i vår bedömning när vi tar fram vilka matbloggar som skall vara med i omröstningen för Folkets val.

Måste man bo i Sverige för att vara med?
Nej, det spelar ingen roll. Så länge din blogg huvudsakligen är svenskspråkig så är det inga problem.

Måste jag vara svensk medborgare för att vara med?
Nej, det spelar ingen roll. Så länge din blogg huvudsakligen är svenskspråkig så är det inga problem.

Jag vill tipsa juryn om en blogg!
Gärna! Använd formuläret på vår kontaktsida. Notera att vi ej tar emot nomineringar till Folkets val via kontaktformuläret.

Finns det en åldersgräns för att delta?
Matbloggspriset har ingen åldersgräns.

Är det bara svenskspråkiga bloggar som kan vara med?
Än så länge är det endast svenskspråkiga bloggar som kan vinna i Matbloggspriset.

När är prisutdelningen?
Under Mitt Kök-mässan i Stockholm datum och tid kommer strax.

När grundades Matbloggspriset?
Matbloggspriset grundades 2005 av Christopher Anderton, Mikael Björk Blomqvist och Niclas Sandin när de drev en matblogg tillsammans.

Vilka ligger bakom Matbloggspriset?
Matbloggspriset drivs helt privat av Sammanslutningen Matbloggspriset som betsår av: Christopher Anderton (Deluxive State AB), Kinna Jonsson och Ylva Vitorovic. Till det tillkommer medarbetare främst från vår jury.

Var hittar jag er logotyp?
Matbloggsprisets logotyp finns i vår bildbank.

Jag gillar illustrationerna ni använder!
Tackar! Det är Christopher Anderton som har gjort dem, och olika typer av posters och andra produkter kommer att gå att köpa inom kort på Deluxive™ Store. Överskottet går till utveckling av priset.

Jag vill bidra med sponsring!
Det låter underbart! Det finns olika sätt att spronsra Matbloggspriset på.

  • Vinster till pristagarna (t.ex. produkter, resor, tjänster, böcker etc)
  • Sponsorpaket (kontakta ylva@vivacommunication.se för mer info)
  • Produkter och tjänster för utlottning bland de som nominerar eller andra tillfällen. Stort som smått.

Hur mycket pengar tjänar ni på det här?
Vi som arbetar med Matbloggspriset tjänar ingenting. Tvärtom så gör vi privata utlägg. De inkomster som kommer in går helt till att täcka upp utlägg (t.ex. resa för vinnare till prisutdelningen om de ej bor i Stockholm) och utveckling av priset.

Kan man anlita er?
Svar ja. Vi som arbetar med Matbloggspriset bakom kulisserna har väldigt stor kunskap om matbloggar och trender. Grundaren Christopher Anderton har bland annat anlitats och rådfrågats i anslutning till matbloggande av BBC, Good Food Channel (Valentine Warner), Sveriges Radio, SVT och Expressen. Kontakta oss via formuläret på kontaktsidan för mer info vad vi kan erbjuda.

Några i juryn känner vinnaren!
Många i juryn är vänner eller bekanta med andra matbloggare, och då kan det uppstå situationer där frågan om jäv dyker upp. Juryn är består av flera olika personer med helt skilda bakgrunder. Sett till tidigare vinnare så har de flesta inte haft någon som helst bekantskap med någon i juryn. I de fall någon har varit bekant med någon i juryn, så betyder inte det att den bloggaren är bekant med alla i juryn. Vi bedömer bloggar systematiskt, och det ges inte utrymme för ”vänskaps”-poäng. Det ligger inte i någons intresse. Varken för bloggaren eller juryn.

Jag har frågor som inte står med här
Skicka oss din fråga så skall vi försöka svara på den. Gå in på vår kontaktsida.