Arrangör är Deluxive State  i samarbete med VIVA Communication, Fiduser Communication, Brax on Food och Mitt Kök.


Monika Ahlberg

ahlberg_monika

Monika Ahlberg är en av Sveriges mest lästa kokboksförfattare. Hon är självlärd kock med hög inspirationsfaktor, med fokus på ett ekologiskt tankesätt och där hantverket och det estetiska kring våra måltider står i centrum. Monika startade den stora kokbokstrenden med sin första bok, Rosendals trädgårdscafé (1994) och ansvarade för Rosendals café, kök och bageri fram till år 2000.

Monika är en flitigt anlitad matskribent, populär föredragshållare och kursledare. Hon är ambassadör för Sveriges småskaliga mathantverkare och har en egen välbesökt blogg. Monika medverkar kontinuerligt i både radio och tv. Idag driver hon kafé på Thielska Galleriet i Stockholm.

Monika sitter i juryn sedan augusti 2015.

Monika Ahlbergs officiella webbsida.


Sebastien Boudet

sebastien-boudet

Sébastien Boudet föddes i Paris som den andra generationens bagare. Sedan ett antal år tillbaka är han bosatt i Sverige där han bland annat grundat det prisbelönade La Petite France, på Kungsholmen i Stockholm. Med en gedigen erfarenhet inom restaurang, konditori och bageri går han i spetsen för surdegsrevolutionen och matlagning baserad på naturliga råvaror.

Han är just nu aktuell med boken Le bakbok : matbröd & sötebröd av den franske bagaren. Han vann Matbloggspris som Årets förnyare 2012 med bloggen Brödpassion. 


Alice Brax

Alice Brax

Alice Brax är erfaren och populär matskribent samt matbloggare. Alice har alltid jobbat med mat. Först som kock, sedan som reporter på Bon Appétit och Allt om Mat samt varit redaktionschef på Tasteline.com. Hon har även jobbat med sociala medier och svenska livsmedel för Lantbrukarnas Riksförbund.

Alice har medverkat med trendspaningar i flera svenska medier och suttit i juryn för Årets hemmakock. Alice blogg var pristagare i Matbloggspriset 2005.

Numera kombinerar hon intresset för mat, trender och genus  med det egna företaget Brax on Food där hon bl a har uppdrag som kombinerar trender och mat.

Alice Brax matblogg Brax on Food.


 Kinna Jonsson

kinna-jonsson

Kinna Jonsson är Social Media konsult på Fiduser Communication och kokboksförfattare på familjeägda Klefstad förlag samt ansvarig för Marknadsföring och PR för Matbloggspriset

Med stort matintresse, restaurangskola, ekonomiutbildning, egen cateringfirma, jobb på familjens gårdsrestaurang och mormors handskrivna vaxduksböcker i bagaget började hon matblogga 2005. Bloggandet och intresset för sociala medier har gett henne en ny karriär med det egna företaget Fiduser Communicaiton där hon bl a har uppdrag som kombinerar sociala medier och mat. Kinna är en av de eldsjälar som arbetar med Matbloggspriset som projektledare, PR-ansvarig och har suttit i juryn och arbetsgruppen sedan 2008.

Kinna Jonssons matblogg Mormors mat
Fiduser Communication
Klefstad förlag


Fredrik Schelin

fredrik-schelin

Fredrik Schelin startade sin första restaurang 1995 och driver idag restaurang med sin syster. Han är även vinkällarmästare, vinkonnässör, vinskribent samt grundare av Sweden Wine ClubDinvinguide.se och Youtubekanal för Din Vinguide

Fredrik är en person som gillar god mat och dryck i kombination och att göra resor till världens alla hörn. Men vardagen som småbarnspappa är det han uppskattar mest.


 Magnus Reuterdahl

magnus-reuterdahl

Magnus Reuterdahl bloggar om vin, dryck och ibland mat på egen vinblogg Aqua Vitae och på Testimony of a wine junkie sedan 2007. Han skriver även på DinVinguide.se och på Hwar fjortonde dag. Till vardags arbetar Magnus som arkeolog i Linköping, men har sitt huvudsakliga boende i Solna.

 


Karin Bernfalk

Karin Bernfalk

Karin Bernfalk har ett brinnande intresse för fantasifulla tårtor och kreativ bakning. Hon startade sin blogg Bagerskan 2009 och har sedan dess både utbildat sig till bagare och även jobbat inom yrket. Hon håller även bakkurser för Studieförbundet Vuxenskolan.  Hon är den före detta stockholmaren som numera bor på landet i Småland med sin man och tre barn, katter och höns.

Hennes ledord inom bakning är att det ska vara enkelt, gott och vackert. Roligast är att göra om klassiska bakverk med en tvist, som att byta ut kakaon i en kladdkaka mot marsankrämspulver och tillsätta lite frukt.

Karin driver flera mat- & bakrelaterade grupper på Facebook och har även sammanställt en Mat- & bakbloggskarta över flertalet bloggar. För sitt arbete fick hon Matbloggspriset Hederspris 2014. 


Ilva Beretta

ilva-beretta

Ilva Beretta arbetar som professionell matfotograf. Tack vare matbloggandet så bytte hon karriär helt och började arbeta med mat, och är något av en legend på den svenska matbloggsscenen. Ilva bor i en liten pitoresk by i Toscana med sin italienska make och sina tre barn.

Ilva Beretta började att blogga på sin matblogg Aglio e Olio – en utflykt i det italienska köket, och övergick sedan till att blogga på engelska på sin Lucullian Delights där hon har blivit känd internationellt. Ilvas Lucullian Delights har varit med på The Times lista 50-topplista över världens bästa matbloggar. Ilva har även varit finalist i det amerikanska matmagasinet Saveurs prestigefyllda Food Blog Awards.

Ilva var vinnare av Matbloggspriset Folkets val 2005 och är nu aktuell som jurymedlem.

Ilvas matblogg Lucullian Delights
Ilvas fotosida


Ylva Vitorovic

ylva-vitorovic

Ylva är kommunikationsstrateg med lång erfarenhet av webbkommunikation och sociala medier. Hon föreläser inom ämnena Sociala medier, kommunikation och varumärke samt utbildar i sociala medieverktyg. Ylva har organiserat ett antal bloggresor för bl.a. Västsvenska Turistrådets räkning samt eventet TuristHack och sitter med i Matbloggsprisetjuryn. Sedan 2010 har Ylva ansvarat för Västsvenska Turistrådets sociala kanaler. Ylva arbetar för Stena Line som Affärsutvecklare och globalt ansvarig för den sociala webben.

Ylva Vitorvic är en av två projektledare för Matbloggspriset.


Pär Gamlin

par-gamlin

Pär Gamlin är Creative Director på Reklambyrån Gamlin & Zeipel. Har över 20 år i reklambranschen samt ett matglatt förflutet i Italien.
Har varit med i juryn sedan 2008 nuvarande form med större jury och prisutdelning på Mitt kök startade.

Gamlin & Zeipel


Christopher Anderton

christopher-anderton

Christopher Anderton är en av grundarna till Matbloggspriset. Grundtanken som han och de andra två killarna bakom priset är att uppmärksamma och främja matbloggare.

Christopher har tidigare bott i Spanien och Kina, där han skaffat sig erfarenheter av de lokala köken.

Till vardags så arbetar han på familjeföretaget Deluxive State som Creative Director och skapar grafiska verk på Deluxive Store. Anderton började matblogga 2005 men tog en paus ett tag.


MODERATORER PRISUTDELNINGEN

Alexandra Zazzi

alexandra-z

Alexandra Zazzi är kock, matskribent, författare, föreläsare och programledare. Hon blev först känd hos det svenska folket som vinnare i den andra upplagan av Expedition Robinson, men har idag hunnit skriva fyra kokböcker, driva 2 restauranger och varit programledare för flera tv-program.

Alexandra Zazzi började sin karriär inom mat med att servera hamburgare i Kungsträdgården i Stockholm, fortsatte på en krog i New York och sedan drivit två egna restauranger i Göteborg.

Alexandra är en flitigt anlitad tv-kock, matskribent, föreläsare, kokboksförfattare och seminariearrangör. Hon är återkommande krönikör och matskribent i till exempel Matmagasinet och Göteborgs Posten. Som konferencier och moderator kan man se henne på många olika scener med återkommande uppdrag på till exempel Bokmässan i Göteborg.

Alexandra Zazzi är aktuell som moderator på Matbloggsprisets prisutdelning.
Alexandra Zazzis officiella hemsida