Juryn

Här kan ni läsa mer om juryn i matbloggspriset. 


Monika Ahlberg

 

Monika Ahlberg är en av Sveriges mest lästa kokboksförfattare. Hon är självlärd kock med hög inspirationsfaktor, med fokus på ett ekologiskt tankesätt och där hantverket och det estetiska kring våra måltider står i centrum. Monika startade den stora kokbokstrenden med sin första bok, Rosendals trädgårdscafé (1994) och ansvarade för Rosendals café, kök och bageri fram till år 2000.

Monika är en flitigt anlitad matskribent, populär föredragshållare och kursledare. Hon är ambassadör för Sveriges småskaliga mathantverkare och har en egen välbesökt blogg. Monika medverkar kontinuerligt i både radio och tv. Idag driver hon kafé på Thielska Galleriet i Stockholm.

Monika sitter i juryn sedan augusti 2015.

Monika Ahlbergs officiella webbsida.


Sebastien Boudet

 

Sébastien Boudet föddes i Paris som den andra generationens bagare. Sedan ett antal år tillbaka är han bosatt i Sverige där han bland annat grundat det prisbelönade La Petite France, på Kungsholmen i Stockholm. Med en gedigen erfarenhet inom restaurang, konditori och bageri går han i spetsen för surdegsrevolutionen och matlagning baserad på naturliga råvaror.

Han är just nu aktuell med boken Le bakbok : matbröd & sötebröd av den franske bagaren. Han vann Matbloggspris som Årets förnyare 2012 med bloggen Brödpassion. 


 Kinna Jonsson

 

Kinna Jonsson är Social Media konsult på Fiduser Communication och kokboksförfattare på familjeägda Klefstad förlag samt ansvarig för Marknadsföring och PR för Matbloggspriset

Med stort matintresse, restaurangskola, ekonomiutbildning, egen cateringfirma, jobb på familjens gårdsrestaurang och mormors handskrivna vaxduksböcker i bagaget började hon matblogga 2005. Bloggandet och intresset för sociala medier har gett henne en ny karriär med det egna företaget Fiduser Communicaiton där hon bl a har uppdrag som kombinerar sociala medier och mat. Kinna är en av de eldsjälar som arbetar med Matbloggspriset som projektledare, PR-ansvarig och har suttit i juryn och arbetsgruppen sedan 2008.

Kinna Jonssons matblogg Mormors mat
Fiduser Communication
Klefstad förlag


Fredrik Schelin

 

Fredrik Schelin startade sin första restaurang 1995 och driver idag restaurang med sin syster. Han är även vinkällarmästare, vinkonnässör, vinskribent samt grundare av Sweden Wine ClubDinvinguide.se och Youtubekanal för Din Vinguide

Fredrik är en person som gillar god mat och dryck i kombination och att göra resor till världens alla hörn. Men vardagen som småbarnspappa är det han uppskattar mest.


 Magnus Reuterdahl

 

Magnus Reuterdahl bloggar om vin, dryck och ibland mat på egen vinblogg Aqua Vitae och på Testimony of a wine junkie sedan 2007. Han skriver även på DinVinguide.se och på Hwar fjortonde dag. Till vardags arbetar Magnus som arkeolog i Linköping, men har sitt huvudsakliga boende i Solna.

 


Robert Kwok

 

Robert Kwok har lång och gedigen erfarenhet av evenemang och media och har bland annat medverkat till att starta upp evenemangsavdelningarna på affärstidskrifterna Dagens industri och Affärsvärlden. Sedan 2013 driver han fikabloggen Robbans bästa vars syfte är att tipsa om kaféer och kaffebarer samt allt övrigt som hör till den svenska fikakulturen.

Robert är vinnare av Matbloggsprisets Hedersutmärkelse 2015.


Ilva Beretta

 

Ilva Beretta arbetar som professionell matfotograf. Tack vare matbloggandet så bytte hon karriär helt och började arbeta med mat, och är något av en legend på den svenska matbloggsscenen. Ilva bor i en liten pitoresk by i Toscana med sin italienska make och sina tre barn.

Ilva Beretta började att blogga på sin matblogg Aglio e Olio – en utflykt i det italienska köket, och övergick sedan till att blogga på engelska på sin Lucullian Delights där hon har blivit känd internationellt. Ilvas Lucullian Delights har varit med på The Times lista 50-topplista över världens bästa matbloggar. Ilva har även varit finalist i det amerikanska matmagasinet Saveurs prestigefyllda Food Blog Awards.

Ilva var vinnare av Matbloggspriset Folkets val 2005 och är nu aktuell som jurymedlem.

Ilvas matblogg Lucullian Delights
Ilvas fotosida


Ylva Vitorovic

 

Ylva är kommunikationsstrateg med lång erfarenhet av webbkommunikation och sociala medier. Hon föreläser inom ämnena Sociala medier, kommunikation och varumärke samt utbildar i sociala medieverktyg. Ylva har organiserat ett antal bloggresor för bl.a. Västsvenska Turistrådets räkning samt eventet TuristHack och sitter med i Matbloggsprisetjuryn. Sedan 2010 har Ylva ansvarat för Västsvenska Turistrådets sociala kanaler. Ylva arbetar för Stena Line som Affärsutvecklare och globalt ansvarig för den sociala webben.

Ylva Vitorovic är en av två projektledare för Matbloggspriset.


Pär Gamlin

 

Pär Gamlin är Creative Director på Reklambyrån Gamlin & Zeipel. Har över 20 år i reklambranschen samt ett matglatt förflutet i Italien.
Har varit med i juryn sedan 2008 nuvarande form med större jury och prisutdelning på Mitt kök startade.

Gamlin & Zeipel


Christopher Anderton

 

Christopher Anderton är en av grundarna till Matbloggspriset. Grundtanken som han och de andra två killarna bakom priset är att uppmärksamma och främja matbloggare.

Christopher har tidigare bott i Spanien och Kina, där han skaffat sig erfarenheter av de lokala köken.

Till vardags så arbetar han på familjeföretaget Deluxive State som Creative Director och skapar grafiska verk på Deluxive Store. Anderton började matblogga 2005 men tog en paus ett tag.